VARFÖR SKAL DU LAGA DIN NÄRING?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Studier visar att de allra flesta människor inte faktiskt har en nödsituation, så om du är en av de få har det varit en bra tid! Förr eller senare får du en oväntad kostnad, och då är det viktigt att få pengarna att täcka det. De flesta människor som inte har en nödsituation sparar börjar lägga på kreditkortet eller göra små snabba lån som inte alls behövs om man bara överväger några besparingar.

Något som de flesta inte gillar är att ta reda på var räddningstjänsten ska hållas först och främst. Det måste givetvis vara lättillgängligt så att du snabbt kan komma åt pengarna när det behövs i en nödsituation, men det får inte vara för lätt. Och så måste pengarna inte vara låsta i några investeringar och så vidare.

Många väljer att behålla sina akutsparande på ett säkert ställe i sina hem. Om du väljer att göra detsamma, bör du självklart se till att pengarna inte är tillgängliga. Till exempel, bara att välja att placera dem i en kruka i vardagsrummet, det finns en stor chans att du kommer att bli frestad att låna lite hist och pist – och det kommer att förstöra dina besparingar på lång sikt. Kom ihåg att dina nödbesparingar inte borde vara för synliga om du får gäster – för att du aldrig vet.

Ett annat alternativ är att skapa ett sparkonto i din bank. Det här är vanligtvis en enkel och enkel process, och beroende på hur mycket pengar du har kan du få intresse för dina besparingar. Det betyder i grund och botten att om du inte hämtar från ditt sparkonto kan du faktiskt hamna pengar på det. Du kanske vill skapa ditt sparkonto online eller nere på din lokala bank. En annan fördel med detta är att du kan välja att inte koppla detta sparkonto med ett kreditkort – för att du inte kan låna lite för att låna lite av dina besparingar. Vissa banker erbjuder också de så kallade spärrade konton. Det innebär att du bara kan lägga in pengar på kontot – utan att kunna betala dem. Om du sparar på semester eller något annat kan du göra ett klart avtal med banken om att pengarna inte kan betalas till ett år. På så sätt låser pengarna bra och säkert bort.

Hur mycket du behöver spara är naturligtvis upp till dig. Det beror också mycket på din personliga situation och om du har ett husdjur eller om du bara leva ensam. Med 5000 kr. På kontot är de flesta väl täckta. Detta belopp kan nämligen täcker de flesta eventualiteter, och du betalar en räkning eller en tandläkare, är det viktigt att din primära fokus är att få din nødopsparing tillbaka till den ursprungliga sparbeloppet igen – så att en gång du omfattas för nästa oförutsedda bekostnad.

Share.

About Author

Comments are closed.