VAD ÄR CROWDFUNDING?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Crowdfunding har blivit allt populärare under de senaste åren och även i Danmark i Danmark. Men vad är det alls och hur kan det fungera för dig? I grund och botten är crowdfunding en metod där du kan få människor att finansiera ditt projekt. Om du till exempel har ett band kan du få dina fans att gå in och hjälpa till med att finansiera nästa konsert. Om din katt har behov av operation och om du inte har pengar, kan du be allmänheten att hjälpa till med mindre belopp. Av denna anledning har många danar börjat använda crowdfunding som ett alternativ till att ta upp snabblån. Om du befinner dig i en situation där du inte kan betala pengarna, kan det i de flesta fall vara mycket bättre att be om hjälp från andra – och här kommer crowdfunding på bilden.

I de flesta fall sker crowdfunding online, och idag finns det flera specifika och extremt populära webbplatser där du har fri tillgång till att skapa ditt projekt – oavsett vad syftet är. Men tänk på att crowdfunding har blivit mycket populär och därför skrivit många projekt varje dag, så att projektet får ränta och stöd som du vill, kan du dra nytta av att använda sociala medier för att skapa medvetenhet runt ditt projekt.

Det smarta med insamling är att du också kan välja ett slutdatum för när projektet löper ut. Det innebär att när det här datumet anländer kan du avgöra om du har alla pengar du ursprungligen behövde. Om projektet lyckas kommer pengarna att betalas direkt till dig, men du måste vara medveten om att det är ganska vanligt att också bli mindre en liten avgift till webbplatsen som äger fundraising service. Om du inte lyckas få finansiering för hela begärda beloppet, bör du räkna med att de enskilda beloppen troligen kommer att betalas tillbaka till de personer som har hjälpt dig – det är därför viktigt att välja ett realistiskt slutdatum, så projektet går inte i diskbänken. Det är därför också en mycket bättre idé att ha ett långsiktigt projekt snarare än en kort och snabb.

För att få ditt projekt igång, borde du räkna med att göra en stor mängd marknadsföring på egen hand. Om du bara förväntar dig att skapa ditt projekt på en webbplats och luta dig tillbaka och vänta på att pengarna tickar, måste du tänka igen. Med urval av onlineprojekt är det viktigt att du berättar för världen varför de borde stödja ditt * ditt * projekt. Det kanske vill göra på sociala medier när det är först och främst människor i ditt nätverk som du behöver för att nå – som faktiskt är mer troligt att personer som du vet kommer att skänka pengar till projektet. Härifrån kan du alltid utöka ditt projekt och öka medvetenheten om det.

Crowdfunding är ett spännande sätt att samla in pengar till ditt projekt, så du är redo att göra lite arbete i det, det är definitivt värt det!

Share.

About Author

Comments are closed.