Hur kan en grön livsstil hjälpa dig att spara pengar

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Många går och tycker att det är en dyr affär att leva grönt och friskt. Men det behöver egentligen inte vara, och om du är väldigt bra finns det faktiskt mycket pengar att spara på lång sikt – och inte bara när det gäller mat.

För ett av de viktigaste sätten på vilka vi slösar bort dyrbar energi är belysning. Och kanske är det inte riktigt något du går att tänka på dagligen, men faktiskt kan mycket pengar slösas på ett år. Dagens potential för energibesparande belysning är faktiskt grönare än någonsin, och den enda skillnaden du upplever är på din elräkning. Här kan du köpa de så kallade räddningslampor som varar längre, spenderar mindre energi och ger inte värme. Och så håller de i åratal – du behöver inte byta dem så ofta som med vanliga glödlampor.

När det gäller mat, så är det naturligtvis också pengar att spara. Frukt och grönsaker behöver inte vara dyra och om du har en frys kan du med fördel frysa olika grönsaker och använda dem senare i veckan. Det är ett av de värsta misstag som danskarna gör idag: det antas att en liten familj sköljer mat för cirka 10 000 kronor om året! Det finns därför mycket pengar att spara om du bara tänker på det innan du slänger maten i facket.

Om du vill leva billigare och friskare kan du försöka göra en budget. Men om du är en större familj borde du vara medveten om att det kan ta tid när alla intäkter och kostnader ingår. Inklusive hyra, matförbrukning, eventuella låna pengar och andra utgifter – för roligt och roligt. Genom att uppmärksamma hur mycket mat du kastar ut, kan du snabbt ändra detta och sedan se din budgetförändring månad i månad – du kommer säkert snart att finna att du får mycket mer frihet i din budget. Det är uppenbart att du är överens om vad du går och köper så att du håller ögonen på hur mycket pengar du spenderar på vad. Till exempel, om du har varit van vid att äta mycket godis och sötsaker, kommer du säkert att finna att det med en grön livsstil kommer att spendera mycket mindre pengar på detta.

Med detta sagt behöver denna livsstilsförändring inte hända från en dag till nästa. Det finns många små saker som du kan göra tillsammans eller separat för att leva ett grönare liv samtidigt som du sparar pengar. Det är alltid svårt att sätta dina vanor och speciellt i början, men även med små förändringar kommer du definitivt att uppleva en skillnad – även i ekonomin. Det viktigaste är att du håller en översikt och att du gör det tillsammans. Lycka till!

Share.

About Author

Comments are closed.