6 FÖRDELAR MED FRIHET

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Har du någonsin drömt om att säga ditt tråkiga 8-16 jobb och starta frilans hemifrån? Det här är en idé som många av oss drömmer om då och då, särskilt när vi befinner oss i en dålig period på jobbet. Men är det ett bra alternativ till ett vanligt jobb? Det är en fråga som du bara kan svara i slutet, men här är 6 fördelar med frilans – oavsett vilken bransch du befinner dig i.

Du är din egen chef

Som frilansare och grundare av ditt eget företag behöver du i allmänhet inte svara på någon (förutom dina kunder självklart) och du kan bestämma hur mycket du vill arbeta när du vill arbeta – och givetvis dina priser. Till exempel ger det dig friheten att smyga en film mitt på morgonen om du har avslutat veckans projekt, ta av hela helgen för att spendera tid med din familj eller förlänga din höstlov med din älskade.

Det är lätt att komma igång

Om du känner din kram och har den nödvändiga erfarenheten – och eventuellt utbildning – är det lätt att komma igång med frilans. Det finns otaliga sidor för frilansare och marknaden är enorm. Om du behöver specialutrustning för att komma igång men du inte har ekonomin kan du välja att köpa ett blancolån som kan finansiera din nya bärbara dator eller vad du behöver.

Du bestämmer din lön

Om du vill tjäna mer gör du det. Om du inte känner att du tjänar tillräckligt i timmen kommer din timlön att förändras eller beroende på det projekt du arbetar på. Du behöver inte längre fråga chefen för en löneökning. Viktigast är det självklart att dina kunder och kunder är villiga att betala för dina tjänster – kom ihåg att tävlingen är stor, så att du kan välja att arbeta för en något lägre lön i början, åtminstone tills du blir bra pågår.

Du har nästan inga utgifter

Som frilansare arbetar du vanligtvis hemifrån. Det betyder att du inte behöver betala pengar för bensin eller busspengar för arbete – vilket kan spara mycket pengar på lång sikt. Dessutom är ditt kylskåp inte mer än några meter bort och du är hungrig, du behöver inte längre köpa dyra frukostar i matsalen på jobbet.

Arbeta i dina pyjamas

Även om du kommer att känna dig mer professionell om du klär dig på sätt som du normalt skulle, kan du lätt gå och lägga dig på din bärbara dator bara med pyjamas och morgonhår. Och om du går ihjäl mitt i ett projekt, kan du fritt gå in i trädgården och leka med barnen eller hunden i ett par timmar.

Friheten att välja

En stor fördel som frilansare är att du bestämmer vem du vill arbeta för. Om du erbjuds ett projekt som du inte är intresserad av, tveka inte – ingen chef kommer att tvinga dig att arbeta på projekt som inte säger någonting alls.

Det finns många möjligheter till freelance online och har du bestämt att det är något för dig, önskar dig lycka till!

Share.

About Author

Comments are closed.